Sensorische integratie therapie

Als uw kind gebaat is bij sensorische integratie therapie wilt u natuurlijk dat uw kind in vertrouwde handen komt. Marjon Witteman heeft met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar een uitgebreide ervaring in de toepassing van sensorische integratie therapie. Het is belangrijk dat uw kind tijdens de behandeling in een aangename omgeving is en zich vertrouwd voelt. Dat is van groot belang om een goede basis te creëren. De praktijk Kinderfysiotherapie Witteman in Haarlem is modern ingericht en er heerst een gastvrije en warme sfeer. Zo voelt uw kind zich bij het binnentreden al aangenaam en snel thuis.

Sensorische integratie therapie met inbreng van uw kind

Bij het toepassing van sensorische integratie therapie zorgt Marjon Witteman ervoor dat er een basis is, waarbij uw kind de nodige inbreng heeft. Een kind dat zelf een grote inbreng heeft, is meer betrokken bij het proces en krijgt daardoor vanaf het eerste moment al meer zelfvertrouwen. Dat vormt een uitstekende basis voor de behandeling. De therapie wordt spelenderwijs gegeven. Marjon Witteman is zo ervaren dat zij precies weet onder welke omstandigheden de juiste zintuiglijke informatie wordt gegeven om daarmee een gewenste reactie uit te lokken. De toepassing van sensorische integratie therapie zorgt ervoor dat uw kind de gegeven handvaten integreert in het alledaagse leven. Zo voelt uw kind zich bijvoorbeeld straks veiliger en wordt er minder heftig op situaties gereageerd. Marjon spreekt in dat kader ook wel over een Sensorisch Dieet voor school en voor thuis.

  • Moderne praktijk
  • Sfeervolle omgeving
  • Thuisgevoel
  • Zelfvertrouwen
  • Eigen inbreng
  • Praktische handvaten
  • Spelenderwijs leren
  • Sensorisch Dieet

Verbetering reactie van uw kind op uiteenlopende situaties

Het is niet fijn als uw als ouder uw kind wilt aanraken of knuffelen en er volgt een keiharde afwijzing. Of als u ziet dat uw kind zich niet veilig voelt bij harde geluiden of het onaangenaam vindt om kleding op het lichaam te voelen. Het is evenmin fijn als uw kind zich vaak stoot, geregeld valt of steeds ergens tegen aanhangt. Dat geldt ook als uw kind zich onrustig voelt en steeds maar de drang heeft om te bewegen. Sensorische integratie therapie kan dan uitkomst bieden. U kunt met Marjon Witteman een afspraak voor een intake maken via 023 – 5270768.