Fysiotherapie voor uw baby

Fysiotherapie voor uw baby vereist uiteraard de nodige extra aandacht en zorg, maar ook de nodige kennis en ervaring. Marjon Witteman beschikt over de juiste ervaring en kennis om baby fysiotherapie toe te passen.

Doelgroep kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Witteman richt zich op alle kinderen vanaf 0 jaar tot 18 jaar. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de leeftijd van uw kind. Dat is ook een reden dat Marjon bij de toepassing van fysiotherapie bij hele jonge kinderen thuis langskomt om de behandeling toe te passen. Bij zuigelingen en baby´s zijn er diverse factoren die aanleiding geven om fysiotherapie toe te passen.

Symptomen voor baby fysio

Baby fysiotherapie kan uitkomst bieden als uw kindje steeds met het hoofd één kant op ligt, zodat er een afgeplat hoofdje ontstaat. Of als er sprake is van een voorkeurshouding, waarbij er telkens naar dezelfde kant gekeken wordt. Ook het overstrekken van het lichaampje is een signaal dat fysiotherapie voor uw baby een oplossing kan bieden. Dat is eveneens mogelijk indien er sprake is van een huilbaby of baby die meer dan gemiddeld huilt. Bij oudere baby´s zijn er signalen als snel omvallen, angstig staan, niet kruipen of vooruit komen door op de billen te schuiven. Fysiotherapie voor uw baby kan net even de extra aanzet geven om de ontwikkeling van uw kindje te stimuleren. Dat wordt uiteraard spelenderwijs gedaan. Bij kindjes vanaf twaalf maanden vindt de baby fysiotherapie in onze warm en sfeervol ingerichte praktijk plaats. De behandelkamer is voorzien van allerlei speelgoed en laat kindjes zich snel op het gemak voelen.

  • Voorkeurshouding
  • Scheve nek
  • Overstrekken
  • Onrustig
  • Huilbaby
  • Angstig staan
  • Snel omvallen
  • Niet kruipen

Baby fysio behandeling

De behandeling hangt uiteraard af van de symptomen en signalen die zich voordoen. Fysiotherapie bij een baby wordt bovendien afgestemd op de leeftijd. Marjon komt bij hele jonge baby´s thuis de fysiotherapie toepassen, waarbij de ouders worden betrokken. Bijvoorbeeld om oefeningen te tonen, waarmee geoefend kan worden om de baby zich te laten omrollen. Ook geeft Marjon advies over het hanteren en positioneren van uw baby. In onze moderne praktijk in Haarlem wordt baby fysiotherapie toegepast voor oudere baby´s. Hiervoor wordt allerlei spelmateriaal gebruikt dat als extra uitdaging dient.

U kunt altijd vrijblijvend meer informatie vragen of een afspraak maken met Marjon Witteman.

Telefoon: 023-5270768.