Kinderfysiotherapie Haarlem

U kunt voor kinderfysiotherapie in Haarlem terecht bij Kinderfysiotherapie Witteman, waar Marjon Witteman met haar ruim twintig jaar ervaring kinderen vooruit helpt. Kinderen kunnen op jonge leeftijd en op oudere leeftijd met ontwikkelingsproblemen te maken hebben. Kinderfysiotherapie in Haarlem is erop gericht om spelenderwijs vooruitgang te boeken in de motorische ontwikkeling. De behandeling van kinderen vindt plaats in een aparte behandelruimte voor kinderen. Uw kind voelt zich in deze omgeving al snel op zijn of haar gemak en aangezien er tijdens de behandeling plezier wordt gemaakt, wordt de therapie als een leuke beleving ervaren.

Symptomen voor behandeling

Er zijn meerdere symptomen die aanleiding kunnen geven om bij uw kind kinderfysiotherapie in onze praktijk in Haarlem. Merkt u bijvoorbeeld dat uw baby een voorkeurshouding heeft dat te herkennen is aan een afplatting van het hoofdje? Of is uw baby al acht maanden en is uw kindje niet in staat om zich om te rollen? Deze symptomen kunnen aanleiding zijn om kinderfysiotherapie in Haarlem toe te passen. Bij peuters doen zich symptomen voor als onhandigheid, niet willen spelen met kindjes en vaak struikelen of vallen. Bij de jeugd van 4 tot 18 jaar zijn er weer andere symptomen die duiden op problemen met de motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld als uw kleuter niet kan hinkelen of als uw ouder kind pijnklachten ervaart tijdens het sporten of het evenwicht niet kan houden. Het kan overigens zo zijn dat uw kind zich er zelf niet bewust van is, maar dat u of een leerkracht wel symptomen signaleert. Er kan dan gekeken worden of kinderfysiotherapie uitkomst kan bieden.

  • Baby´s: voorkeurshouding, afgeplat hoofdje, niet kunnen omrollen
  • Peuters: onhandig, struikelen, vallen, niet willen knutselen
  • Kleuters: moeite met knutselen, niet mee willen doen aan gym, niet fietsen
  • Jeugd: pijnklachten, evenwichtsproblemen, tekort aan spierkracht

Intake kinderfysiotherapie in Haarlem

Bij Kinderfysiotherapie Witteman kunt u op basis van een verwijzing van de huisarts, consultatiebureau, leerkracht of medisch specialist terecht voor een intake. Dat is overigens ook mogelijk als u zich zorgen maakt, maar er geen directe verwijzing is. In dat geval vindt er eerst een korte screening plaats op basis van directe toegankelijkheid fysiotherapie. Er wordt dan beoordeeld of kinderfysiotherapie in onze praktijk in Haarlem een oplossing is. U kunt altijd bellen voor meer informatie via 023 – 527 07 68.