Kinderfysio

Kinderfysio is een behandelmethode die gericht is op het verbeteren van de motoriek van kinderen van 0 tot 18 jaar. Marjon Witteman biedt u en uw kind met Kinderfysiotherapie Witteman een moderne praktijk, waar u en uw kind in een aangename omgeving ontvangen worden. Marjon heeft al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van kinderfysio en weet als geen ander om kinderen op hun gemak te stellen. Tijdens de behandeling staat het plezier dan ook centraal, zodat de verbeteringen spelenderwijs tot stand komen.

Reden voor kinderfysio

Er kunnen allerlei redenen zijn om kinderfysio toe te passen. Een simpel voorbeeld is een behandeling na een verstuiking of breuk. Er zijn echter ook bestaande symptomen bij kinderen die aanleiding geven om fysiotherapie toe te passen. Het gaat dan onder meer om een achterstand in de motorische of zintuiglijke ontwikkeling van kinderen. Als u zich als ouder ongerust maakt, is er alle reden om te onderzoeken of kinderfysio uitkomst kan bieden. Uiteraard kan ook een consultatiebureau of kinderarts symptomen bij uw kind opmerken die aanleiding voor een verwijzing naar fysiotherapie geven. Het is in elk geval belangrijk dat er sprake is van een vroegtijdige signalering, zodat de problemen eerder behandeld kunnen worden. Na het behalen van het doel met kinderfysiotherapie krijgen kinderen doorgaans ook een beter zelfbeeld.

  • Verstuiking of breuk
  • Achterstand motorische ontwikkeling
  • Zintuiglijke problemen (Sensorische Integratie)
  • Vroege signalering

Intake en behandeling

De intake is de eerste stap op weg naar behandeling met kinderfysio. Een gesprek met u als ouder en onderzoek van uw kind vormen de basis voor het vaststellen van het motorisch ontwikkelingsniveau van uw kind. Een eventueel behandelplan wordt vervolgens met u besproken en indien wenselijk voorgelegd aan betrokken partijen. Kinderfysio is vervolgens gericht op een combinatie van therapie en plezier. Voor kinderen is het belangrijk dat er sprake is van het spelenderwijs oefenen. Dat maakt het voor uw kind namelijk leuker en het speelse karakter vormt de beste basis voor succes. Kinderfysiotherapie Witteman is gevestigd in Haarlem aan de Hoeufftstraat 2. U kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen via 023 – 527 07 68. Wij zijn graag bereid u meer uitleg te geven.