Kinder fysiotherapeut

Een goede kinder fysiotherapeut richt zich tijdens de behandeling op de belevingswereld van het kind. Marjon Witteman heeft zich gespecialiseerd in kinder fysiotherapie voor de leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar. In onze moderne praktijk heerst een warme sfeer waar uw kind zich snel op zijn of haar gemak voelt. Daarmee wordt al een goede basis voor de behandeling gelegd, waarbij tijdens de fysiotherapie aansluiting geboden wordt op de leeftijd van uw kind. Het is belangrijk dat kinderen zich vertrouwd voelen en daarom staat het spelenderwijs leren bij Kinderfysiotherapie Witteman centraal.

Symptomen en behandeling kinder fysiotherapeut

Als uw kind een ongelukje heeft gehad met een breuk of verstuiking tot gevolg kan dat tot klachten leiden. Dat kan een reden zijn om een behandeling toe te passen. Er zijn echter ook andere redenen om Marjon Witteman als kinder fysiotherapeut in te schakelen. Bijvoorbeeld als er zich problemen voordoen ten aanzien van de motorische of zintuigelijke ontwikkeling. Dat kan geconstateerd worden door een arts of consultatiebureau wat een verwijzing kan opleveren naar de kinder fysiotherapeut. Het is echter ook mogelijk dat u zich als ouder zelf zorgen maakt. Als dat van toepassing is, kunt u langskomen om te laten bepalen hoe het met het motorisch ontwikkelingsniveau van uw kind is gesteld. Dit is mogelijk via directe toegankelijkheid fysiotherapie (DFT). Dit betreft een korte screening zonder dat er een verwijzing aan ten grondslag ligt.

  • Breuk of verstuiking
  • Problemen motorische ontwikkeling
  • Problemen zintuiglijke ontwikkeling
  • Op basis van verwijzing of via DFT

Motorisch ontwikkelingsniveau

Om te bepalen of een behandeling als kinder fysiotherapeut uitkomst biedt, is het belangrijk dat eerst het motorisch ontwikkelingsniveau van uw kind wordt bepaald. Dat gebeurt tijdens de intake aan de hand van een gesprek en onderzoek van uw kind. Indien een behandeling als oplossing gezien wordt, komt er een behandelplan. In het plan wordt de behandeling omschreven en daarbij ligt voor kinderen altijd de nadruk op een combinatie van plezier en therapie. De behandeling door de kinder fysiotherapeut zorgt ervoor dat uw kind de achterstand inloopt en beter functioneert in de eigen omgeving. U kunt altijd contact opnemen met Marjon Witteman, de specialist in kinderfysio, voor meer informatie via 023 – 527 07 68 of een afspraak maken.

In het Archief