Dry needling in Haarlem

Dry needling in Haarlem wordt op een professionele wijze uitgevoerd door Fysiotherapie Witteman. Deze speciale behandeling vindt plaats in onze moderne praktijk. Gevestigd in de Planetenwijk in Haarlem-Noord.

Wat is een dry needling-behandling?

De zogeheten triggerpoints (punten op het lichaam die de pijn veroorzaken) worden gezocht door de therapeut. Vervolgens en met een droge naald kort aangeprikt.

Door middel van een droge naald (dit is anders dan een holle injectienaald) kunnen wij de Dry Needling techniek toepassen. Deze techniek kan de oorzaak van pijn direct aanpakken, door te prikken op de pijnpunten.

Deze prikjes zorgen dat de spieren zich weer kunnen ontspannen, waardoor de druk (en dus de pijn) zal wegvloeien. Het effect van Dry Needling is niet permanent tenzij de oorzaak van de pijn wordt verholpen.

Voordat dry needling in Haarlem in onze praktijk wordt toegepast, vindt er eerst een gesprek en onderzoek plaats.

Intake en spieronderzoek

Fysiotherapeut Witteman ontvangt u graag op afspraak voor een intake voor dry needling in Haarlem. Tijdens het gesprek wordt gevraagd naar uw klachten en vindt er een onderzoek plaats.

dry-needling-intakegesprek-haarlem

De intake is nodig om een analyse te maken van de lichamelijke klachten en problemen. Om dry needling succesvol toe te passen, is het belangrijk een goed beeld van de situatie te krijgen. Daarom beginnen wij met een spieronderzoek.

Tijdens het spieronderzoek gaat de fysiotherapeut op zoek naar de spieren die de pijn veroorzaken. Deze punten vormen het uitgangspunt voor een behandeling met dry needling.

Het doel van dry needling

Het doel van de behandeling is om de triggerpoints uit te schakelen door de spieren met het aanprikken van de gelokaliseerde plekken te laten ontspannen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie is het nodig om meerdere spieren te behandelen.

Bijvoorbeeld als er sprake is van langdurige klachten. In dat geval kunnen meerdere spieren met dry needling behandeld worden, zoals armspieren, beenspieren en de spieren die langs de wervelkolom liggen.

U krijgt na afloop van de dry needling behandeling gerichte adviezen en oefeningen mee voor thuis.

Afspraak maken? Bel 023-527 07 68

Dry needling in Haarlem vormt een van de specifieke behandelingen die in de praktijk van Fysiotherapie Witteman worden uitgevoerd. U kunt voor een gesprek en onderzoek een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met de praktijk via 023-5270768.

fysiotherapie witteman in haarlem

Openingstijden
Onze praktijk is geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag.

Gratis parkeren
Komt u met de auto voor een behandeling naar onze praktijk in Haarlem? Er is gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Adres
De praktijk is gevestigd aan de Hoeufftstraat 2 in de Planetenbuurt in Haarlem-Noord.

Benieuwd naar al onze behandelingen? Klik hier.